PEDICURE BEHANDELINGEN
(indien agenda het toelaat)
gellak of gewone lak
gewone lak
gewone
VEELGESTELDE VRAGEN
Onze voeten hebben veel te verduren, ze dragen namelijk ons lichaam. Wanneer je de voeten niet op de juiste manier verzorgt of bijvoorbeeld verkeerde schoenen draagt kan je problemen krijgen als eelt, blaren, ingescheurde teennagels, kloven, likdoorns of pijnlijke voeten.
Het advies om een pedicure te bezoeken is om iedere 6 weken, dit geheel afhankelijk of u klachten heeft of niet.
Bij veel klachten komt het voor ééns in de maand de pedicure te bezoeken.
De pedicurebehandeling van personen met risicovoeten behoort niet tot het vakgebied / competenties van de pedicure en zal ik dan ook doorverwijzen naar een medich pedicure.
Een risico voet is een voet waarbij ten gevolge van een ziekte of andere oorzaken een verhoogd risico aanwezig is op complicaties
Indien er sprake is van een ontsteking aan de voet / tenen, een ingegroeide nagel of andere risicovolle situatie, dan is dit een contra-indicatie.
Bij twijfel altijd telefonisch contact opnemen met mijn praktijk.
Bij een ingroeiende nagel (pseudo unguis incarnatus) drukt de zijkant van de nagel in de huid. Dit kan veel pijnklachten geven, de omliggende huid kan rood zijn of gezwollen, maar er is geen ontsteking aanwezig. Bij een ingegroeide nagel (unguis incarnatus) groeit het puntje van de nagel in het nagelbed.
Wanneer er wel een ontsteking al aanwezig is zal ik u altijd eerst doorverwijzen naar uw huisarts.
Een schimmelnagel wordt ook wel een kalknagel genoemd. De pedicure noemt ze mycose nagels. Het is een nagel die is aangetast door een schimmelinfectie. Schimmelnagels zien er vaak niet prettig uit: ze hebben een bruingele kleur, zijn brokkelig en dikker dan een normale nagel.
Heeft u last van verdikte nagels? Het is zeker belangrijk deze te laten behandelen bij mij in de pedicurepraktijk om zo veel klachten en problemen te voorkomen.
Er zijn vele oorzaken waardoor uw teennagels verdikt kunnen zijn. Eén van de meest voorkomende kenmerken is de aanwezigheid van een schimmelinfectie onder uw nagelplaat (onychomycose). Als gevolg van de aanwezige schimmel kan uw nagel verkleuren, vervormen en/of verdikken. Bij een hoornnagel is de verdikte nagel ontstaan door overmatige aanmaak van keratine of hoorn. Een hoornnagel kan overigens geïnfecteerd raken met een schimmel; er bestaan dus ook combinaties van een hoorn- en schimmel nagel. Naast een hoorn- of schimmelnagel kan een overmatige hoornproductie op verschillende manieren ontstaan. Bijvoorbeeld door ziekten als diabetes mellitus, reumatische aandoeningen, huidaandoeningen als eczeem of psoriasis, een klap of stoot waarbij het nagelbed beschadigd, een nagelafwijking of het dragen van te krappe schoenen. Als gevolg van een verminderde doorbloeding in de onderbenen kunnen de nagels eveneens verdikken.
Een likdoorn (clavus) is een vaak pijnlijke, conisch naar binnen groeiende eeltplek (verharde eeltkern). Deze komt voor op plaatsen waar veel en vaak druk en/of wrijving op de huid wordt uitgeoefend. Dit zorgt voor overmatige eeltvorming op een geconcentreerde plek van uw voet. Een likdoorn komt vaak voor op de voetzool, de bovenzijde van de tenen, op de teentop en tussen de tenen. Maar ook op handpalmen kunnen likdoorns ontstaan. Een likdoorn kan pijnlijk zijn, het kan voelen alsof er een spijker in de voet zit.
Een pedicure kan vakkundig de likdoorn verwijderen door deze handmatig en machinaal te behandelen. het wegsnijden en -frezen van de eeltpit. Deze zal dan direct verdwijnen en daarmee ook de pijn. De pedicure of medisch pedicure zal uw voeten onderzoeken om te kijken waardoor de likdoorn is ontstaan. Hij of zij zal u adviseren hoe u een likdoorn kunt voorkomen.